viernes, 9 de febrero de 2018

El meu primer partit al Camp Nou

El 5 de novembre de 1980, el FC Köln es va enfrontar a la Copa de la UEFA amb el FC Barcelona. Després de que el partit d'anada jugat a Colònia el 22 d’octubre del 1980 el Barça va guanyar 0-1, gairebé ningú a Colònia tenia grans esperances de guanyar al Camp Nou. El conjunt alemany va jugar a Barcelona la nit del 5 de novembre del 1980. Es el primer partit que vaig veure jugar al Barça, era la primera vegada que trepitjava el Camp Nou, i m'hi va acompanyar el meu pare. Jo tenia dotze anys, a punt de fer els tretze. Recordo que hi havia poc públic a l’estadi. Els alemanys van guanyar 0-4. El resultat va ser decebedor, però per mi va ser una nit màgica que no oblidaré mai. L'olor de la gespa, el seu color verd intens sota els potents focus del Camp Nou, la cridòria de la gent, veure els jugadors tan a prop... Vam seure a la primer graderia del lateral, crec que els seients eren bancs de fusta allargats, de color verd, i amb la pintura una mica desgastada. Han passat més de 37 anys des d'aquella nit, però la recordo com si fos ahir.  



Aquesta és la fitxa del partit:

Estadi del FC Barcelona. Mitja entrada escassa. Terreny de joc tou per la pluja caiguda durant el dia. Incidents a partir del tercer gol alemany.

Gols: Strack, desde fora de l’àrea (0—1, 41’); Littbarski, de cap a centre d’Engels. (0—2, 46’); Engels, a pasada de Woodcock. (0—3, 64’); Muller, a pasada de Littbarski (0—4, 72’).

Àrbitre Partridge (Anglaterra). Bé. Targetes grogues a Manolo, Engels, Bonhof i Alexanco.

FC BARCELONA: Artola; Ramos, Mígueli (Martínez, 41’), Alexanco, Manolo; Sánchez (Zuviría 13’), Canito, Asensi; Simonsen, Ouini y Ramírez.

FC COLONIA: Schumacher; Prestin (Littbarski, 41’), Cullmann, Strack, Konopka; Bonhof, Botteron, WilImer; Engels, Dieter ‘Muller y Woodcock

Segon partit al Camp Nou

Unes setmanes després, el 16 de desembre, vaig tornar al Camp Nou amb el meu pare. També va venir el meu germà petit i un amic meu del col·legi. Era un partit amistós entre el Barça i un conjunt d’estrelles mundials anomenat Humane Stars per recollir fons per a Unicef. Diuen les cròniques que es van recollir prop de 40 milions de pessetes - uns 240.000 euros-, que per l’època no estava gens malament. El Barça va vèncer per tres gols a dos. Simonsen i Schuster - que feia poques setmanes que havia fitxat pel Barça procedent precisament del F.C. Köln, tot i que no havia jugat l’eliminatòria- van marcar primer. Hugo Sánchez va reduir distàncies; Martínez va establir el 3-1 i, finalment, Bonhoff va deixar el marcador en el 3-2 definitiu. 

Imagen relacionada

Recordo que el col·legiat Miguel Pérez va tenir una actuació lamentable. Va anular tres o quatre gols entre tots dos equips i va expulsar Cruyff. Aquest, després de l'anul·lació del segon gol al seu equip primer va protestar i després li va dir que estava boig. Cruyff tenia aleshores 33 anys i militava en els Washington Diplomats de la feble lliga dels EUA després d'un fugaç pas per Los Angeles Asteques. Tornava a casa per jugar un partit benèfic organitzat per Unicef ​​amb estrelles internacionals de l'època contra el Barça que ja entrenava Helenio Herrera després de substituir Kubala feia poques setmanes. El que havia de ser una jornada festiva i feliç, va acabar malament. Quan Cruyff va ser expulsat les 100.000 persones que vam omplir l'estadi blaugrana vam quedar parats. Però, al igual que uns dies abans, per mi va ser una altra nit màgica. Hi va haver una mica d'enrenou, diuen les cròniques que molta gent es va colar sense entrada. El club no esperava que vingués tanta gent i només va convocar a la meitat de la plantilla de taquilles. Diuen que va ser la vegada que el Camp Nou va ser més ple de gent, abans de l'ampliació del 1982. Però ningú sap quàntes persones erem a dins exactament. Recordo que feia fred i hi havia molta gent per tot arreu, com un formigueig incessant. 

Pel Barça van jugar: Artola, Ramos (Albadalejo), Migueli, Olmo, Sanchez (Estella), Alexanco, Simonsen (Rexach), Schuster, Quini (Carrasco), Zuviria (Martinez), Esteban (Landaburu).

I pels Humane Stars: Pantelic (Arkonada), Broos, Gordillo (Vojacek), Bonhof, Pezzey (Isa), Cruyff, Rummenigge (Kanamoto), H. Muller (Halhilboczic), Chinaglia (Cha Bun Kun), Platini (Hugo Sanchez), Blokhin.





No hay comentarios:

Publicar un comentario